Billackering

Vår lackverkstad arbetar primärt med mindre skadereparationer vilket gör att lackeringarna går snabbare och vi kan serva fler kunder.

Allmänt om lackskador

Bilens originallack är den bästa och starkaste lacken och man bör sträva efter att behålla denna så långt det är möjligt. Mindre skador eller repor som bara är kosmetiska kanske vi kan polera bort, eventuellt i kombination med en mindre lackbättring. Oftast döljer man det mesta av skadan på detta sätt.

I de fall det ändå behövs en lackering försöker vi så långt det är möjligt att begränsa ytan som ska lackeras för att spara tid och material. Detta gör att vi kan hålla ner totalkostnaden för lackeringen.

Bedömning av lackskadan

För att kunna göra en riktig bedömning av skadan och ge dig ett fast pris måste vi göra en visuell besiktning. Det är därför bra om du har möjlighet att köra förbi och visa upp lackskadan så vi kan se vad som behöver göras. Normalt tar en omlackering 1-2 dagar, lite beroende på vilka delar om är skadade. Vi hanterar även försäkringsärenden men det är inte alltid kostnaden överstiger självrisken och då behöver inte försäkringsbolaget blandas in.

Att tänka på vid omlackering

Det som är viktigt att tänka på när en del på bilen ska lackeras om är att det alltid finns risk för nyansskillnader. Vissa nyanser är känsligare än andra och dessa vill man så långt det går undvika att måla kant i kant. Vid behov måste man då ta en meryta för att inte skillnaden ska bli synlig, dvs man tonar ut färgen på den närliggande panelen. Vi strävar dock alltid efter att hålla lackeringen så begränsad som möjligt.

Försäkringsärenden

Vi är partner till Länsförsäkringar, men kan även åta oss jobb till andra försäkringsbolag. När du bokar ett försäkringsjobb så behöver vi skadenummer, skadedatum, Försäkringsbolag och bilens miltal. Dessutom måste vi veta vilka delar som innefattas i skadan. Vi behöver sedan skicka in uppgifterna tillsammans med dokumentation och bilder för att få kostnaden godkänd innan vi kan påbörja arbetet.

Plåtskador

Vi riktar mindre plåtskador och erbjuder även rikt av bucklor utan omlackering. Har bilen större strukturella skador som behöver riktas i riktbänk kan vi dock inte ta de jobben. Är du osäker så slå oss en signal så avgör vi hurvida vi kan fixa skadan eller inte.

Har du frågor om en skada - ring oss på 0470 - 224 58!